Thriller of spannende liefdesroman?

Het Valentijngenootschap plaatste een leuke post over Muurbloem en stelden eigenlijk de juiste vraag: “Schreef Gaby Rasters een spannende roman of thriller met MUURBLOEM? Dat mogen jullie zelf beoordelen.”

En inderdaad, dat is aan iedereen zelf om te beoordelen. Voor mij voelt Muurbloem aan als een thriller, terwijl toen ik aan het boek begon erg echt gewoon een mooie feelgood van wilde maken. Maar ergens koos ik een ander pad…

Een uitstapje maken naar een ander genre is niet zo vanzelfsprekend of gewenst dan wel marketingtechnisch een slimme zet. Lezers zijn gewend om boeken van een auteur in dezelfde stijl te lezen en in plaats van romantische avondjes bij het haardvuur worden er nu wel misschien mensen vermoord!? Toch hoop ik dat mijn schrijfstijl en inlevingsvermogen overeind blijven en dat de emoties voelbaar zijn in Muurbloem.

En ja, ik ben wel bang voor de snoei harde afrekening door de lezers van romans en aan de andere kant de misschien nog wel hardere afrekening van de thriller community. Ik hoor de commentaren al: was maar romannetjes blijven schrijven. Schoenmaker blijf bij je leest?

Als lezer heb ik zelf niet echt een voorkeur voor een genre, mij is de eerste bladzijde van het boek bepalend of ik wel of niet verder lees. Hoe zit dat bij jullie? Maken jullie wel eens uitstapjes?

 

Reacties (0)

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht.