“Het grote Patrice Van Trigt Interview”

Gisterenmiddag was ik op bezoek bij de mevrouw achter de succesvolle boekenblog en community: De Perfecte Buren: Patrice van Trigt.

Wat me opviel in haar woning waren natuurlijk de twee enorme boekenkasten. Elk boek met een verhaal op zich. Gekoesterd door Patrice. Ik was erbij toen er weer een recensieboek bij haar op de deurmat viel. Plof! Het was prachtig om te zien hoe ze naar het boek keek, alsof ze nog nooit een boek gezien had. Vol liefde.

Ze is streng en rechtvaardig en vooral eerlijk in haar oordeel. Ze heeft respect voor de auteurs en dat straalt ze uit. Maar let op, omgekeerd is dit ook zo. Ze heeft haar sporen verdiend in de boekenwereld, waarschijnlijk juist door haar eerlijkheid en passie. Het interview met Patrice kun je hier bekijken.

Zonder mensen zoals Patrice, de fanatieke lezers, zijn wij schrijvers helemaal niks. Ze promoten boeken en auteurs, maken mensen nieuwsgierig naar een nieuw boek. Het geniale aan De Perfecte Buren is dat ze echt een open community zijn, geheel foutloos ook in alles wat ze schrijven en zich inzetten om Nederlandse en Vlaamse auteurs te promoten. ‘Er gaat al genoeg aandacht naar de grote buitenlandse schrijvers.’

Ik ben razend benieuwd naar de recensie die Patrice voor Muurbloem heeft geschreven en wil leren van haar commentaar. Trots ben ik dat in de maand Oktober Muurbloem in de kijker staat als boek van de maand bij De Perfecte Buren.

Zoek jij een leuke gezellige leesclub? Je weet nu waar je moet zijn!

 

Reacties (3)

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht.