Nooit meer bang: het lied!

Het was zo bijzonder om Vocalgroup Mystique te ontmoeten in een hele mooie studio waar het lied Nooit Meer Bang werd opgenomen.

Een bijzondere samenwerking en prachtig avontuur. Ik schreef het lied Nooit meer Bang op een koude winterdag terwijl ik grieperig was. De tekst had ik in no-time op papier staan en ik stuurde deze per whatsapp naar mijn buurman Frits Kessels. Frits is een bekende Limburger op het gebied van het schrijven van arrangementen. Ik vroeg hem of hij van mijn tekst een lied zou kunnen maken. Hij zou er naar kijken wanneer ook hij hersteld zou zijn van de griep. Een paar uur later kreeg ik echter al een appje, hij had al een begin gemaakt! En natuurlijk mocht ik komen luisteren. En zo is het liedje ontstaan. Zijn vrouw Martine zingt in Vocalgroup Mystique en Frits stelde voor om te vragen of Martine het lied zou willen zingen. Stem als een nachtegaal! Martine riep de leden van de groep bij elkaar en op een donderdagavond bij haar thuis mocht ik komen luisteren…..ik kreeg tranen in mijn ogen, want was dit een bijzonder huiskamerconcert. Zo bijzonder dat deze zanggroep zo snel dit lied “eigen” maakte en erg helemaal voor gingen. Zo dankbaar voor hun energie en talent.

 

En toen was de dag daar: het lied werd opgenomen in een studio en ik was er bij. Weer veel geleerd maar vooral genoten. Dezelfde avond was het lied klaar! Het staat nu te wachten om beluisterd te worden! Maar daar wacht ik mee tot 8 maart, dan zal het lied live gezongen worden.

Mocht jij het nummer op cd willen hebben, dan vraag ik daar 5 euro voor. ik wil geen winst maken, de opbrengst gaat naar Loes Walet. Zij vecht tegen kanker en kan steun gebruiken in de vorm van goede voeding en supplementen. Het lied past bij haar. Maar ook bij Karen Northshield, waarover ik al eerder schreef. Voor haar reserveer ik een gedeelte van de royalties van het boek. Heb je interesse in de cd dan hoor ik dat graag van je!

 

Reacties (0)

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht.