Rayan

Je werd een hashtag op twitter en gevolgd op alle andere sociale media kanalen. Het nieuws ging dagenlang over jou. Het kleine jongetje in de put. De reddingsactie groeide en iedereen voelde zich verbonden met je lot. Was jij de hoop waar we allemaal zoveel behoefde aan hadden? Je bracht de mensen samen in een wereld waar verdeeldheid groter is dan ooit. Alleen daarom al had je het moeten redden, lieve kleine Rayan.

Ik kan niet over je nadenken. Het doet teveel pijn en komt te dichtbij wanneer ik aan mijn eigen zoontje denk. Hij is ouder dan jij. Maar wanneer ik aan hem terugdenk als manneke van vijf…

Waar ik ook aan denk, Rayan, is dat jij iets in gang hebt gezet. Je hebt laten zien dat omkijken naar elkaar mogelijk is. Dat verbondenheid over de verschillen heen mogelijk is. Ik wil geen symbool van je maken, geen symbool van hoop en liefde, maar een gevoel. Lieve Rayan, jij bent het gevoel dat de hele wereld voelde toen je viel, je bent het gevoel van hoop toen de redding nabij was, je bent het gevoel van intens verdriet toen je gered werd maar niet meer in leven was. Jij bent liefde. En je hebt iedereen aangeraakt. Laten we dat vasthouden en doorgeven. Voor al die mensen die op andere manier diep in de put zitten.

Je wist
De wereld
Te verbinden
In redding
En hoop
En toen
Brak jouw dood
Al onze harten
Kan een afbeelding in animestijl zijn van 1 persoon en tekst

Reacties (0)

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht.