Bij jou ben ik echt

Het is niet te bevatten. Mijn boek Bij jou ben ik echt roept zoveel emoties op. Natuurlijk hoop je daarop als auteur, maar dit had ik van tevoren niet kunnen voorspellen of hopen.

Op 1 januari werd het boek als exclusive bij Bookchoice gelanceerd en al heel snel kwamen de eerste reacties binnen. Stuk voor stuk positief, een enkeling daargelaten. Reacties van moeders die zich 1 op 1 herkenden in het verhaal of hun eigen kinderen terugzagen in Ravi. Ik krijg kippenvel van de reacties omdat daarin natuurlijk ook verdriet doorklinkt maar vooral ook enorm veel liefde. Vechtlust en doorgaan.

Na 1 week stond dit boek al nummer 1 bij Hebban. Heerlijk. Mijn ochtendroutine is opeens anders: wakker worden en Hebban checken. Natuurlijk weet ik dat het dagkoersen zijn en vanaf 1 februari ziet de wereld er opeens weer anders uit. Dan is er een nieuwe bookchoice maand met nieuwe mooie boeken. En op 1 februari verschijnt natuurlijk de nieuwe Aline van Wijnen met De paarse japon!

En dan op 1 maart is mijn boek Bij jou ben ik echt overal te verkrijgen en dus ook als paperback! Ik kijk hier enorm naar uit. Net zoals ik uitkijk naar de actie van een lezeres: Edith Tinga. Zij woont in Noordwijk (net zoals de personages uit het boek) en ze wil een mooie happy stones acties lanceren daar. Hier kan ik enorm van genieten. Net zozeer als ik geniet van de persoonlijke verhalen van lezers en die mij in persoonlijke berichtjes benaderen en hun eigen verhaal delen. Respect voor al deze mensen!

De enorme hoeveelheid aan emotionele reacties heb ik eerder mogen ervaren. De eerste keer bij Nooit meer Bang en daarna nog veel heftiger en intenser bij mijn boek Hou me vast zoals ik was.

Het schrijven van boeken die raken doet iets met je als auteur. De reacties en lovende woorden tillen mij op, maar maken me tegelijkertijd onzeker. Lezers verwachten na zo’n boek weer een boek met impact. Dat kan niet altijd, simpelweg omdat het thema gewoon op dat moment moet raken of omdat je als auteur ook even lucht nodig hebt. Het verhaal dat na Bij jou ben ik echt te lezen zal zijn heet Als je wint. Een verhaal waarvan ik enorm heb genoten om het te mogen schrijven, het kwam ook echt uit mijn vingers gerold. Het verhaal schreef zichzelf. Het is luchtiger maar zeker niet minder mooi. Althans, dat is mijn mening.

Voor nu ga ik genieten van de prachtige woorden van mijn uitgever en de lieve fans. Ondertussen denk ik alweer na over een nieuw verhaal!

Reacties (0)

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht.