FAQ en Interviews

Hoe snel schrijf jij een boek? En hoe doe je dat?

Ik schrijf supersnel. Muurbloem heb ik in een maand geschreven. Heerlijk, een boek is voor mij mijn eigen soap serie. Ik moet verder schrijven, want dan weet ik hoe het boek afloopt.

Hoeveel uit je boeken is autobiografisch?

Wat denk je zelf? Lees Muurbloem en je zult zien dat ik gewoon heel veel fantasie heb. Wel is het natuurlijk dat mijn inspiratie overal vandaan komt. Dus ja, ook uit mijn eigen leven, maar altijd met een twist. De namen uit mijn boeken zijn vaak wel van collega’s of vrienden. Ik schrijf nu aan het boek Julia & Julia en daarin werd ik geïnspireerd door een fragment uit een James Bond film: Casino Royale.

Sluit jij je op in een kamertje om te schrijven?

Nee, ik zit in de woonkeuken met de muziek aan en de katten en hond om me heen en het liefste ook mijn kinderen en vriend. Ik schrijf overal waar ik maar kan. Anekdote: het laatste hoofdstuk van LIKE schreef ik in het vliegtuig naar Washington. Ik had opeens inspiratie. De man voor mij schoof zijn stoel naar achteren waardoor mijn laptop niet meer paste. Ik sprak het personeel aan en zei: ik moet nu echt verder schrijven. Ze hebben me toen een ander plekje gegeven.

Wat is er zo mooi aan schrijven?

Alles. Het is mijn passie, mijn uitlaatklep, mijn droomwereld en verslaving. Tijdens het schrijven maak ik nieuwe vrienden en ik kan ze laten doen wat ik wil. De personages tot leven laten komen is het mooiste wat er is. Afscheid van ze nemen vind ik dan ook vreselijk. Daarnaast is het contact met medeauteurs van onschatbare waarde en nieuwe vriendschappen worden ook hier geboren. En tenslotte: de waardering van een lezer…..dat raakt. Altijd. Het schrijven gebruik ik ook als aanmoediging voor mijn kinderen. Ik laat ze manuscripten zien met rode strepen, ik laat ze zien hoe hard het werken is, maar dat als je echt ergens van droomt, je dit ook kunt waarmaken.

Omdat ik de winnaar ben van de Valentijnprijs 2019 was ik te gast in een geweldig leuk radioprogramma. Het interview is hier te beluisteren!

Op zoek naar een leuk interview? Lees dan hier meer! Super gezellig om als Boek van de Maand in de spotlights te hebben mogen staan.

Dit verrassende interview mag niet ontbreken, lees hier verder. Wat ook een gezellig interview is geworden lees je hier!

Tegenwoordig kun je me ook boeken als spreker over hele leuke onderwerpen die altijd een link met mijn verhalen hebben!