Notitie

Mensen vragen mij wel eens: hoe schrijf jij nu een boek? Heb je vellen vol met aantekeningen? Ga je van voor naar achter en weer van achter naar voor en herschrijf je stukken? Heb je een plan?

Nee, ik heb geen plan.

Voor Julia & Julia waarmee ik nu bijna klaar ben heb ik twee keer “iets” op een briefje gekrabbeld om te onthouden en te verwerken in het verhaal.

Het is voor mij echt zoals het voor de lezer is: wat gaat er op de volgende bladzijde gebeuren?! Dit houdt het voor mij spannend en voor de lezer blijkbaar ook.

Anekdote: ik heb een aantal mensen die meelezen. Tamara Haagmans vroeg me of ze ook mee mocht lezen. Natuurlijk, mag ze dat. Maar ik had niet verwacht dat ze bijna boos op me ging worden. Ze zat zo in het verhaal en toen het spannend werd en een van de hoofdpersonages gekke dingen deed, kon zij zich niet voorstellen dat ik zoiets bedacht had…haha. Ik moest zo lachen om haar gekke appjes!

Anyway, het schrijven van een boek: wat een avontuur!

 

Reacties (0)

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht.