“Het grote Patrice Van Trigt Interview”

Gisterenmiddag was ik op bezoek bij de mevrouw achter de succesvolle boekenblog en community: De Perfecte Buren: Patrice van Trigt.

Wat me opviel in haar woning waren natuurlijk de twee enorme boekenkasten. Elk boek met een verhaal op zich. Gekoesterd door Patrice. Ik was erbij toen er weer een recensieboek bij haar op de deurmat viel. Plof! Het was prachtig om te zien hoe ze naar het boek keek, alsof ze nog nooit een boek gezien had. Vol liefde.

Ze is streng en rechtvaardig en vooral eerlijk in haar oordeel. Ze heeft respect voor de auteurs en dat straalt ze uit. Maar let op, omgekeerd is dit ook zo. Ze heeft haar sporen verdiend in de boekenwereld, waarschijnlijk juist door haar eerlijkheid en passie. Het interview met Patrice kun je hier bekijken.

Zonder mensen zoals Patrice, de fanatieke lezers, zijn wij schrijvers helemaal niks. Ze promoten boeken en auteurs, maken mensen nieuwsgierig naar een nieuw boek. Het geniale aan De Perfecte Buren is dat ze echt een open community zijn, geheel foutloos ook in alles wat ze schrijven en zich inzetten om Nederlandse en Vlaamse auteurs te promoten. ‘Er gaat al genoeg aandacht naar de grote buitenlandse schrijvers.’

Ik ben razend benieuwd naar de recensie die Patrice voor Muurbloem heeft geschreven en wil leren van haar commentaar. Trots ben ik dat in de maand Oktober Muurbloem in de kijker staat als boek van de maand bij De Perfecte Buren.

Zoek jij een leuke gezellige leesclub? Je weet nu waar je moet zijn!

 

Reacties (2)

 1. Patrice 30 september 2017 op 13:20

  Ik ben me niet bewust van dat gelukzalige gezicht maar herken wel dat gevoel ­čśë
  Het is elke dag een beetje feest wanneer ik zo’n kadootje op de mat hoor vallen. En dat verandert volgens mij nooit. Niet alleen ik maar het gehele team bij DPB vinden het een voorrecht om onze passie met al die lezers te mogen delen en we hopen dat nog heel lang te mogen en kunnen doen!

  ‘Lezen is dromen met je ogen open’.

  Dank je wel Gaby! Ik heb enorm genoten van jouw perceptie op ons blog.

  Groetjes, Patrice

 2. Charles Kuijpers 23 oktober 2017 op 10:53

  Wat een leuke column over mijn boekenvriendin ! En heel herkenbaar.

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht.