Zou jij er willen zijn, Sanne?

25 december 2017

Beste Miss Montreal, lieve Sanne,

Oké, het helpt niet dat ik toen je voor het eerst zag spelen bij het concert van Guus (nu al een paar jaar geleden) niet wist wie je was en dacht dat je van Frizzle Sizzle’s was. Maar toen heb je me geraakt, net zoals je dat elke jaar met Kerst weer doet met je kerstsongs.

De manier waarop jij liedjes maakt, zo schrijf ik verhalen.  Jij kunt raken en dat probeer ik ook te doen. Mensen bereiken. Ik schreef het boek: Nooit meer Bang en dit boek zal op 8 maart (internationale vrouwendag) gepresenteerd worden bij Boekhandel Van Piere in Eindhoven. Ik wil het boek opdragen aan al die sterke vrouwen om me heen.

De vrouwen die vechten voor hun leven (met of zonder borsten en nog volop in de chemokuur), vrouwen die overeind proberen te blijven na het verlies van hun kindje, vrouwen die het lef hadden om weg te gaan bij hun man, vrouwen die hun baan op hebben gezegd en voor zichzelf zijn begonnen, vrouwen die huis en haard hebben achtergelaten en naar Nederland zijn gevlucht, vrouwen die vreselijke dingen hebben meegemaakt; vernederd zijn, geslagen, vrouwen die doorgaan no matter what…..vrouwen die steun zoeken bij elkaar. Al deze vrouwen zijn een voorbeeld voor me.

Deze vrouwen wil ik in het licht zetten.

En ik wil jou vragen om dat licht te zijn die avond. Als voorbeeld, als op dat moment even een van ons.

Zoveel meegemaakt
Geluisterd naar alles, gezien en geraakt
Voelde me toch alleen, met zoveel mensen om me heen
En zie mij nu staan, zoveel bereikt, mijn eigen wereld gemaakt
Gevochten, net als jij
Ineens vooraan

Kom binnen kom hier, kom verder blijf hier
Alles hier is ook van jou
Ik deel wat ik speel
Ik geef wat ik kan
Ben mijn eigen weg gegaan
En zie mij nu eens staan

Lieve Sanne, zou jij er willen zijn?

 

Veel lieve groeten, Gaby

 

Reacties (0)

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht.