Schrijfvriendin in the spotlights: Kyra Rutgers!

Het is tijd om mijn schrijfvriendinnen in de spotlights te zetten. Ze zijn zo ontzettend belangrijk geworden in mijn leven en onmisbaar tijdens mijn eigen schrijfproces. Met Kyra Rutgers stond ik in de Jumbo van Weert om te signeren en gingen daarna door naar de Bruna. Het was enorm gezellig! Maar wie is Kyra nu eigenlijk? Tijd om haar nog beter te leren kennen!

Kyra, jouw motto straalt heel veel power uit. Work hard, staat er vaak bij je verhalen. waar komt dit vandaan? Je harde werken loont inderdaad. Vertel er eens wat meer over?
Hard work pays off is mijn motto. Wanneer je iets écht graag wil, en je haalt de kracht en motivatie vanuit jezelf naar boven, dan lukt het! Tijdens dat proces krijg je uiteraard ook weleens met tegenslagen te maken, maar ook dan moet je gewoon doorzetten. Hup, schouders eronder, wilskracht tonen. En als je dan merkt dat het vruchten afwerpt, kun je met recht zeggen: hard werken wordt beloond!

Waarom schrijf je? wat doet het met jou?
Op mijn vierde maakte ik al boekjes met plaatjes en vanaf het moment dat ik kon schrijven kwamen daar verhaaltjes bij. In 2005 publiceerde weekblad Vriendin mijn vierdelige serie Dagboek van een scheiding, dat in een lezersonderzoek werd beoordeeld als ‘zeer goed’. Naast mijn baan als chef redacteur van entertainmentbladen bleef het schrijven van een roman lonken. In 2015 debuteerde ik als co-auteur met Verspilde liefde. Binnen twee maanden was de eerste druk uitverkocht en verscheen een tweede druk. In 2016 verscheen mijn als co-auteur geschreven twee roman Fabels en Flirten. Afgelopen juni verscheen mijn als solo-auteur geschreven roman Buitenspel gezet. Binnen twee weken na verschijning was de eerste druk uitverkocht en verscheen een tweede druk. Het feit dat je boeken gewaardeerd worden, is de kers op de kaart. Schrijven is het leukste wat er is. De verhaallijn, de personages en het plot bedenken… Als ik schrijf begeef ik me in een andere wereld en zit ik in mijn eigen cocon. Héérlijk! Het liefst schrijf ik op een mooie, zonnige locatie aan zee.’

Hoe denk je over de schrijfwereld? Is die net zo vol met intriges zoals in de wereld van de voetbalvrouwen in jouw boek Buitenspel gezet?
Haha, grappige vraag. Ik denk dat in elk wereldje intriges voorkomen. Maar ik ben positief gestemd over de schrijfwereld. Ik heb leuke mensen ontmoet en het is fijn om te ervaren wanneer zowel de grote namen in de auteurswereld als de wat kleinere je het succes gunnen.

We hebben elkaar op FB leren kennen en we zijn sindsdien echt vriendinnen. Er is een klik. Kun jij daar iets over vertellen?
Klopt, via Facebook leerden we elkaar kennen. En tijdens een eerste telefoongesprek voelden we die klik. Het voelde alsof we elkaar al jaren kenden. Fijn is dat we het schrijfproces met elkaar kunnen delen, samen van gedachten kunnen wisselen, elkaar motiveren én daarnaast elkaar de wereld gunnen. En samen signeersessies doen is altijd een feestje. We delen dezelfde humor en zijn allebei doorzetters.

Jij hebt een hele leuke baan en ik weet zeker dat lezers daar een inkijkje in willen, ga jij dat ze geven in een volgende Feelgood?

Mijn baan als chef-redacteur van entertainmentbladen is absoluut leuk. Never a dull moment.

In mijn volgende feelgood geef ik de lezers een inkijkje in die wereld.

Leest jouw man al jouw boeken?
Nee, haha, daar heeft hij het als hoofdtrainer te druk voor. Hij staat dagelijks op het veld voor voetbaltrainingen, is druk met besprekingen en op zondag vindt de wedstrijd plaats.
Wel leest hij een aantal hoofdstukken, en we praten samen over de verhaallijn.  Hij leeft wel mee met het proces.

Wat is de leukste reactie die jij hebt gehad op een van je boeken?
Dat zijn er meerdere. Over mijn derde roman, Buitenspel gezet, merkte een boekenblogger op dat het verhaal geschikt is om te worden verfilmd. Dat is een mooi compliment. Elk compliment doet overigens iets met mij, het is fijn als lezers je verhaal waarderen. Ook hoor ik regelmatig van mensen die geen lezers zijn dat ze door mijn vlotte schrijfstijl makkelijk door het boek komen. Dat je ook niet-lezers aan het lezen krijgt, is mooi.

Hoeveel boeken ga je nog schrijven?
Nog heel veel, hoop ik. Inspiratie genoeg.

Goed om te horen, Kyra en we kijken uit naar jouw boeken!

Reacties (1)

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht.