Niet-bezig

Ik zag een plaatje ergens op het internet voorbij komen en ik werd erdoor gegrepen. Het plaatje en de tekst was een eye-opener voor mij. Voor mij als mens, maar vooral ook als moeder.

Wat zou er mooier zijn om aan mijn kinderen mee te geven dan het kunnen ervaren en hebben van rust in deze redelijk gejaagde maatschappij?

Hoe kun je zelf rust ervaren zonder daarvoor iets te moeten? En nog belangrijker hoe kun je het patroon doorbreken van; Rust leidt automatisch tot meer blijheid en kalmte. Alsof je door niks doen opeens een gelukkiger mens zou worden. Ja, hallo, juist dat jaagt me dan weer op. Blijkbaar moet ik vrolijk zijn en relaxed.

Maar wat is niet-bezig zijn voor mij? Ik ben nu bezig met deze blog, maar ervaar het iets als echt van en voor mezelf. Dit is blijkbaar ook rust voor mij. Terwijl ik bezig ben, voel ik me juist un-busy met alles wat misschien vandaag nog zou moeten.

Ik ga de zoektocht aan: wat is unbusy zijn? En voor mij is dat allesomvattender dan het zo vaak gehoorde: me-time. Me-time hoor ik vaak in een mond met een avondje uit, een lang bad met een glas wijn. Maar ik wil een slagje dieper zoeken en geen quick-fix oplossing: waar zit de rust in mij?

Zoek jij mee?

Reacties (0)

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht.