Mijn radicale ik

Mijn radicale Ik

De griep doet zijn best om mijn lichaam haar plek te wijzen. Mijn hoofd wil zoveel meer, maar ik geef toe. Ik voel me moe en belabberd.

En misschien daarom wel het moment om “radicale besluiten” te nemen. Ten eerste heb ik mijn Facebook app van mijn telefoon gegooid. Meer tijd voor mezelf en mijn kinderen. Ik wil ze meegeven dat een apparaatje met daaraan gekoppeld social media niet zaligmakend is en vooral niet sociaal is. Het goede voorbeeld moet bij mij vandaan komen. Ik merk nu al dat het heerlijk is om geen push berichten te ontvangen. Het werd te druk voor me. Alsof ik op een overvolle markt sta waarin iedereen mij iets wil verkopen. Vooral bananen en die lust ik helemaal niet. Facebook en het hele gebeuren daar zet me ook onder druk. Ik zie auteurs overal oppoppen, meepraten en er zijn in alle belangrijke boeken communities. Zichtbaarheid is inderdaad heel belangrijk om lezers aan je te binden, ze nieuwsgierig te maken. Maar ik doe het niet meer. Ik trek het niet. Ik wil zelf ook geen bananen verkoper meer zijn. En nee, dat wil niet zeggen dat ik niet meer op Facebook te zien zal zijn, nee joh, het is er leuk en af en toe mijn boeken aanprijzen wil ik zeker blijven doen.

Goed, dat is stap 1 van mijn radicale veranderingsplan. Stap 2 heeft ook te maken met het omgooien van een leefpatroon. Ik ben zo’n trutta die steeds roept: ik word te dik. En dat klopt ook. Het nadeel van een lief vriendje is dat het gewoon altijd gezellig is en dat ik er dan steevast nootjes en weet ik veel wat bij haal om het nog gezelliger te maken. Daarnaast kan hij ook gewoon zo ontzettend lekker koken dat ik geen maat meer kan houden. Dat gaat veranderen. Nee, ik ga niet leven op sla en ik ga niet lijnen, maar ik ga wel op mijn eten letten. Bewuster zijn van wat ik wel en niet opschep en proberen op een andere manier lekker te eten en het gezellig te hebben. Belangrijk in deze stap is dat ik wederom niet mee doe aan de wedstrijdjes met de Doutzen Kroezen onder ons. Van mij geen selfie in mijn ondergoed om te kijken hoeveel strakker we zijn geworden. Ik doe het voor mezelf. Ik ben mijn eigen voorbeeld en ik “eet en beweeg” mijn eigen wedstrijd. Ik wil niet beter worden ten opzichte van een ander, maar ten opzichte van mezelf.  Hetzelfde idee voor stap 3. Ik wil meer bewegen en echt echt echt mijn spieren sterker maken zodat mijn rug het wat langer vol gaat houden.  Ik ga beginnen met yoga en ga het proberen om vol te houden zodat het een gewoonte gaat worden.  Oke, nog niet meteen vandaag, want ik voel me echt nog bwegh! Stap 4 is nog bewuster te gaan leven, te genieten van de mooie momenten die er zijn. Zo, mijn radicale ik en ik gaan aan de slag. Power to me!

 

Afbeeldingsresultaat voor yoga quotes

Reacties (0)

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht.